Pešia turistika ako na dlani

Pri tvorbe webu sme sa snažili turistiku spracovať tak, aby jej porozumeli aj ľudia, ktorí nie sú aktívnymi turistami.

Slovensko je hornatá krajina, ktorá ponúka úžasné možnosti na vykonávanie pešej turistiky. Máme vyše 30 pohorí a v každom z nich sa nachádza hromada trás, z ktorých si môže turista vybrať.

Krátke vychádzky, stredne dlhé túry, celodenné výlety, doliny, vrcholy, hrebene pohorí…je toho skutočne dosť a zorientovať sa v takom veľkom výbere nie je jednoduché - zvlášť keď sa človek turistike nevenuje aktívne.

Predstavte si, že sa rozhodnete navštíviť pohorie, ktoré bolo pre Vás doteraz neznáme. Napríklad taký Vihorlat. Nepoznáte terén, dĺžku, náročnosť trás a neviete sa rozhodnúť, ktorá by bola pre Vás najvhodnejšia. Práve nad tým sme sa zamýšľali, keď sme tvorili turistickú sekciu webu. Ako najviac zjednodušiť užívateľom výber vhodnej túry a to aj v prípade, ak vôbec nepoznajú dané pohorie.

 

1. Unikátna navigácia

Najdôležitejšou informáciou, ktorú turista potrebuje, keď sa zoznamuje s novým pohorím, je zoznam tzv. počiatočných bodov. To sú miesta, kde túry začínajú a končia. Často sú tieto miesta turistickými strediskami. Sú tam ubytovacie zariadenia, jazdia tam vlaky, autobusy, poprípade sú tam vybudované parkoviská. Zvyčajne si vyberieme jeden z týchto počiatočných bodov, kde sa buď ubytujeme, alebo tam prídeme na jednodňový výlet a následne nás už zaujíma len zoznam túr, ktoré sa na tomto mieste začínajú .

 

 

2. Jednoduché grafické znázornenie

V jednoduchosti je krása. Všetko, čo pred túrou potrebujeme vedieť, je kadiaľ trasa vedie, na ktorých miestach musíme zmeniť značku a ako sa nám bude v priebehu túry meniť prevýšenie. To všetko krásne graficky znázornené.

 

 

3. Spracovaných až 21 pohorí

Všetky národné parky, významné pohoria, a taktiež vačšina menších pohorí je na Beautiful Slovakia unikátne a detailne spracovaných. Momentálne pracujeme na niekoľkých zostávajúcich menších pohoriach a menej významných, no taktiež zaujímavých turistických trasách.

 

 

 

Navštívte podstránky jednotlivých pohorí!

NAJKRAJŠIE SLOVENSKÉ POHORIA november 19, 2017 beautifulslovakia.sk